Η Ελληνική Κοινωνία μπροστά σε υπαρξιακά ερωτήματα.

Εντάξει η Άνοιξη ήρθε, το διαπιστώσαμε. Εντάξει η φύση έξω ομορφαίνει και εμείς, σαν άνθρωποι, μπορούμε και πρέπει να χαρούμε κάθε της στιγμή. Εντάξει, το εμπεδώσαμε, οι "αγάπες", τα "λουλούδια, οι "έρωτες", ο μικρόκοσμος του ρομαντισμού, η επίπλαστη ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Όλα αυτά καλά, ανθρώπινα, δημιουργικά.

Από την άλλη γκρίνια για τη ζωή μας, αγανάκτηση για όσα γίνονται χωρίς εμάς, οργή για τον εμπαιγμό και το ξεπούλημα των ελπίδων μας, ανησυχία για το κατασκότεινο μέλλον που έρχεται.

Ως εδώ αδέλφια...! Αρκετά...! αρκετά η αντίφαση στον τρόπο σκέψης μας. Αρκετά με το ...ροζ χρώμα μιας ψεύτικης καθημερινότητας και ρομαντικών ψευδαισθήσεων. Αρκετά με την "αγανάκτηση" εκ του ασφαλούς, αρκετά με την ....αντίσταση από τα πληκτρολόγια. Αρκετά με τις αέναες ομφαλοσκοπήσεις της κρίσης και της κατάρας των πάντων. Αρκετά με το ανάθεμα σε άπαντες πλην ημών. 

Η Ελληνική Κοινωνία, ο Ελληνικός Λαός βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμα πρωτόγνωρα, για μετά το 1974, σταυροδρόμια, μπροστά σε βαρύνουσες καταστάσεις και οφείλει να δώσει απαντήσεις. Καθένας μόνος του, στον εαυτό του και ύστερα συλλογικά με τον περίγυρό του.

Πάμε να δούμε τα ερωτήματα που κρέμονται στα κεφάλια μας δίκην σπάθης:

  • Περιμένει κανείς τίποτα από αυτήν την ονομαζόμενη "Ευρωπαϊκή ένωση" ; 
Μετά από όλα όσα εξελίσσονται στο θέμα του χρέους μας αλλά και στο προσφυγικό, εξακολουθείτε να θεωρείτε την Ε.Ε. ασφαλή χώρο για τη χώρα μας και το λαό της ;

  • Προσφυγιά και η κατάρα του Φασισμού:
Όλοι κλαίμε και σπαράζουμε και βγάζουμε δάκρυα οργής και οδυρμού για το Νεκροταφείο στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, έτσι ;
Γιατί δεν μιλάτε για τις αιτίες ; για τον ένοχο. Ποιος διέλυσε τις χώρες τους ; Ποιος δημιούρησε το Ισλαμικό κράτος, ποιος το εξόπλισε ; ποιος μετατρέπει τα γκέτο των εξαθλιωμένων γειτονιών του Παρισιού και του Βελγίου σε φυτώρια δολοφόνων ;
Τι δουλειά έχει η Κυβέρνηση να φέρει το ...ΝΑΤΟ στο Αιγαίο ; γιατί υπέγραψε επαίσχυντη συμφωνία με την ΤΟΥΡΚΙΑ ; ποιος είναι ο ρόλος της τελευταίας ;

  • Ο Λαός εξανδραποδίζεται με τα "αριστερά" μνημόνια:
Ο Λαός μας έδωσε μάχες και μάλιστα σκληρές από το 2010 και μετά αλλά εξαπατήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ κατ' εξακολούθηση και κατά σκοπιμότητα. Ο Βρώμικος ρόλος των σύγχρονων ΠΑΣΟΚων στην εξαπάτηση του λαού, στο πάγωμα κάθε κινήματος, στο πέρασμα μέτρων που δεν τολμούσαν να ψιθυρίσουν οι "δεξιοί" είναι πλέον αποδεδειγμένος. Φορολογείται ότι αναπνέει, διαλύεται η αγροτιά, η ασφάλιση, οι συντάξεις, οι μικρές επιχειρήσεις.

  • Επί τέλους πως περιμένουμε την Ανάσταση ;
Στο προκείμενο τώρα: Αλήθεια αδέλφια, πως την εννοείται εσείς την "αντίσταση" ενάντια σε αυτήν την καταστροφή ; πιστεύετε ακόμα σε "σωτήρες" ; εμπιστεύεστε το αστικό πολιτικό σύστημα ; τον ...Κυριάκο (Θου Κύριε...), γλυκοκοιτάζετε τους φασίστες δολοφόνους δοσίλογους της Χρυσής αυγής ; πως έχετε δηλαδή κατά νου να αλλάξουν τα πράματα ; έτσι μονάχα τους ; χωρίς κόπο ; χωρίς κόστος ; χωρίς θυσία ; χωρίς αγώνες ; χωρίς λαϊκή ενότητα ; πως νομίζετε δηλαδή ότι θα αλλάξει η ζωή μας για πείτε ; 

Κλείνω εδώ τις σκέψεις μου γιατί δεν θέλω να μακρύνω. Το αφήνω στους συλλογισμούς σας.


Υ.Γ. Τυχόν ερωτήματα "μα τι να κάνουμε" θα τα απευθύνουμε στον εαυτό μας κατά βάση και πουθενά αλλού παρακαλώ. Επίσης απαντήσεις θα δώσουμε ΕΜΕΙΣ.

Υ.Γ. 2 Τυχόν απαντήσεις "δεν γίνεται τίποτα" θα τις μεταφέρουμε  στα παιδιά σας με οδηγίες για τη νέα τους ζωή παρακαλώ. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...