Και το όνομα αυτού ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Σύντροφοι ΣΥΡΙΖΑίοι

Έχουμε λοιπόν Υποψήφιο Πρόεδρο......!

και το όνομα αυτού:   ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ


Σημαίνον Ιστορικό Στέλεχος της Καραμανλικής Δεξιάς, Αστός Πολιτικός, σίγουρα μετριοπαθής, σίγουρα δεν ανήκει στη σφαίρα επιρροής της γνωστής κλίκας Μπαλτάκου-Φαήλου αλλά πολιτικό πρόσωπο εγνωσμένης Αστικής πολιτικής εμβέλειας.

Και τώρα θα απευθυνθώ στους Αριστερούς φίλους συναγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα σε αυτούς που προέρχονται από το χώρο του "ΞΕΚΙΝΗΜΑΤΟΣ", της "ΕΚΦΡΑΣΗΣ", και τώρα λειτουργούν στο "ΚΟΚΚΙΝΟ"



Το 1985, έξω από το Ξενοδοχείο "ΑΣΤΕΡΑΣ" στην Πλατεία Συντάγματος, συνεδρίαζε τότε η Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ για να αποφασίσει για το πρόσωπο του ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ τότε.
Εκείνη την εποχή, βοούσε το σύμπαν ότι η πρόταση του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
Στην αριστερή βάση του ΠΑΣΟΚ είχε προκληθεί θύελλα και παρά την εκστρατεία κατευνασμού των μελών, έξω από το ξενοδοχείο διαδήλωναν 100άδες μέλη της αριστερής πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ τότε.

Όμως ο Α. Παπανδρέου, έκανε την "έκπληξη", ανέτρεψε το δεδομένο και πρότεινε τον ΧΡΗΣΤΟ ΣΑΡΤΖΕΤΑΚΗ ως υποψήφιο πρόεδρο.
Πέραν της μετέπειτα θητείας του Σαρτζετάκη ως θεσμικού παράγοντα, με τις γνωστές Βυζαντινές διολισθήσεις και εκτροπές, το όνομά του, αποτελούσε το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ εκτός συστήματος που προτάθηκε για αυτή τη θέση.

Σύντροφοι λοιπόν ΣΥΡΙΖΑίοι της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ τι λέτε για τη σημερινή πρόταση ;

ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ; ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ; και αν διαφωνείτε πως εκδηλώνετε αυτήν σας την άποψη ;
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ και ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.


Πάμε πάλι πίσω στην ΠΡΟΤΑΣΗ του ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ για τον ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ:

Είπε ότι ο υποψήφιος πρόεδρος πρέπει να έχει "δηλωμένη δημοκρατική ευαισθησία" ανάμεσα στα άλλα και ευρύτατη κοινωνική αποδοχή.

Αν δεν με έχει χτυπήσει ακόμα το ....αλτσχάϊμερ, ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, σημαίνον στέλεχος της Κυβέρνησης Καραμανλή μετά το 2004, υπεύθυνος για την Δημόσια και Κρατική διοίκηση, δεν ήταν εκείνος που ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΑΠΑΝΤΑ τα Νομοσχέδια ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ για το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, τις ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ εθνικού πλούτου σε ιδιώτες "επενδυτές", δεν ήταν εκείνος που ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΕ τον ΘΑΝΑΤΟ των ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ και την κατάργηση Επικουρικών κλπ ;
Κάνω λάθος ;

ΠΟΥ λοιπόν και ΠΟΤΕ ο καθόλα σεβαστός καθηγητής και όντως μετριοπαθής, εξεδήλωσε τη δημοκρατική του ευαισθησία ;

Μίλησε ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ για Ενότητα Λαού και Κοινωνική συναίνεση....!
Επιδιώκοντας τι ακριβώς ;
τον ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟ της ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ;
ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟ μα γιατί ; θίχτηκαν τα συμφέροντά της και δεν το πήραμε χαμπάρι ;
Έστω λοιπόν κατευνασμό.....!
Κατευνασμό και Συναίνεση σύντροφοι απέναντι σε μια Αστική Τάξη που δεν δίστασε να ισοπεδώσει τις ζωές μας για δεκαετίες με τρία Μνημόνια και 10άδες Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου ;
Όταν η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ βούλιαζε στην καταστροφή, ποιος ξέρει για πόσες δεκαετίες, η αστική τάξη έδειξε συναίνεση ;

Συγχωρείστε με αν δεν πιστεύω την επιλογή και την επίκληση του κ. Τσίπρα, ο οποίος ανέφερε ότι ναι μεν .....κατανοεί το αίτημα για Αριστερό Πρόεδρο (sic.....) αλλά η αριστερά δεν είναι ...αλλαζονική.......!

Η Συναίνεση, να το καταλάβω, προϋποθέτει προτεραία ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ για να την επικαλεστείς.
Είχαμε εμείς ποτέ εδώ κάποια ρήξη που να επιτάσσει ......να κλείσουν οι ..πληγές της οξύτητας ;
Θα τρελαθούμε δηλαδή εντελώς

Κλείνοντας θα πω ΚΡΙΜΑ.......!

Κρίμα γιατί ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ και κατ' επέκταση ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να είναι η δύναμη που επί τέλους αναγνώρισε σε έναν, καθώς λέτε, ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ, (έτσι δεν λέτε ;; ) έναν ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟ.......έναν ΑΓΩΝΙΣΤΗ.....έναν άνθρωπο του προοδευτικού πνεύματος...

Και μιας και μιλάτε για "διακοσμητικό ρόλο Προέδρου" τότε γιατί να μην στηρίξετε έναν ΑΡΙΣΤΕΡΟ ;

Είναι προφανές ότι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ σε αυτόν τον μαρτυρικό τόπο μήτε να διεκδικεί μήτε να επιβραβεύεται έστω και στο επίπεδο του συμβόλου, ο αγώνας της.
Την ΑΡΙΣΤΕΡΑ την θυμόμαστε μονάχα επετειακά, θυμικά, συναισθηματικά, αφήνοντας να δικαιώνεται μονάχα μέσα από το ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΙΜΑ.

ΚΡΙΜΑ σύντροφοι ΣΥΡΙΖΑαίοι......! 
ειλικρινά κρίμα


Σχόλια

  1. Καλησπέρα Γιάννη μου.
    Προσωπικά μου είναι αδιάφορος.
    Θα προτιμούσα διαφορετική επιλογή, μα δεν μπορώ να μην παραδεχθώ ότι ο Τσίπρας αποδεικνύεται καλός παίκτης γιατί αυτή τη στιγμή επέλεξε να μην έχει κοινωνική διάσπαση και αντιπαλότητες...
    Από το να τα έχει καλά στο εσωτερικό του κόμματος προτίμησε τη γενική ομοψυχία.
    Πάντως επιμένω....δεν μου αρέσει ο Παυλόπουλος όχι μόνο ως όνομα , όχι μόνο για όσα εσύ ανέφερες αλλά ούτε καν σαν φάτσα ☺ ( για να γελάσουμε και λίγο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα εμμένω στην προσωπική μου άποψη. Δεν έχουμε αυτή τη στιγμή κανενός είδους "οξυτητα" ή διχαστικό να το πω έτσι κλίμα στην κοινωνία για να κατευνάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους ...δεξιούς.
      Και για να αντιστρέψω το ερώτημα, ο κόσμος της αριστεράς, δηλαδή ο λαός, οι άνθρωποι του μόχθου, για ποιο λόγο να θεωρούνται "μίασμα" για μια ακόμα φορά από έναν φορέα που εν τέλει πολιτεύεται στο όνομά του.
      Δεν έχω κάτι με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Κάθε άλλο. Μετριοπαθής αστός πολιτικός μετρημένος και σεβάσμιος. Το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ επί τέλους ΟΧΙ σε έναν αριστερό πρόεδρο ; τι θα προκαλούσε δηλαδή ;

      Διαγραφή
    2. Καλά κάνεις κι εμμένεις στη θέση σου...
      Να καταλάβω κι εγώ προσπαθώ...

      Διαγραφή
    3. Αυτό προσπαθούμε όλοι βρε Αριστέα μου, να καταλάβουμε.....! τι στο καλό ; σε τούτη τη χώρα, ένα κόμμα που καβαλάει τη σημαία της ελπίδας και της αριστεράς, πρέπει ντε και καλά να πατήσει στο παλιό φαύλο πολιτικό σύστημα και τους εκφραστές του ; Αν μη τι άλλο, ο Αλιβιζάτος φαντάζει πιο καθαρή επιλογή, Τα φιλιά μου.

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Γιάννη! Περιμένω το μετά. Καταπιάστηκα κι εγώ λίγο με αυτό το θέμα σήμερα, λίγο πιο ερασιτεχνικά. Θέλω να πιστεύω και ψυχαναιμίζομαι πως κρύβει μια πονηριά αυτή η επιλογή,ένα πολιτικό τέχνασμα το οποίο θα φανεί στην πορεία αν είναι σωστό η όχι. Για την ώρα κρατάω κι εγώ μια μετριοπαθή στάση παρατήρησης.
    (Πολύ υπομονετική έχω βγει τελευταία και πολύ ζεν, δεν ξέρω.. χαχαχαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου καλά κάνεις εννοείται. Αλλά δεν έχω τέτοιες αυταπάτες. Σε επιλογές 5ετίας, θεμελιακές, με έντονο συμβολισμό, οφείλεις να περάσεις τους ΔΙΚΟΥΣ ΣΟΥ κανόνες και όρους. Αυτή τη στιγμή σκορπάς μια τεράστια πίκρα και απογοήτευση σε έναν κόσμο χτυπημένο ιστορικά που αναζητούσε έστω μια συμβολική δικαίωση.
      Καλά τα στεφάνια στην Καισαριανή των 200 Κομμουνιστών αλλά την ώρα της πολιτικής πράξης κάνεις πίσω.
      Όψόμεθα.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...