Η Αριστερή ....Εισβολή του Αλέξη Τσίπρα στην συνεδρίαση των Βιομηχάνων....




Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο ....αχός από τις τριπλές εκλογές του Μάη, δεν πρόλαβε να πάρει σάρκα και οστά το σύνθημα "στις 25 Ψηφίζουμε, στις 26 ...φεύγουν" και ο Νικητής των εκλογών και ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ο, κατά δήλωση του χώρου, εκφραστής του όρου "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ", .......εισέβαλε με τα ...ανατρεπτικά του φυσεκλίκια στο χώρο των Βιομηχάνων, για να τοποθετηθεί πάνω στα μελλούμενα.

Ας κρατήσουμε, καλή τη πίστη, ένα χιουμοριστικό ύφος στη κουβέντα και στις διαπιστώσεις μας.

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, ο εκφραστής του ..."ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ", μπούκαρε στη συνεδρίαση του ΣΕΒ και τα έχωσε στην ......Κυβέρνηση....!!!!   Μάλιστα διατύπωσε και συγκεκριμένες προειδοποιήσεις ότι η Κυβέρνηση δεν έχει τη δεδηλωμένη για να προχωρεί και να δεσμεύει τον Ελληνικό Λαό σε σημαντικές αποφάσεις. 

Θα ακουγόταν και είναι σωστή η αυστηρή αυτή προειδοποίηση αν γινόταν σε άλλο χώρο καθώς εκεί ολόγυρά του, όλως τυχαίως, ήταν δεκάδες Βιομήχανοι, οι οποίοι όχι απλά στηρίζουν την συγκεκριμένη Κυβερνητική πολιτική αλλά πάντα στις θέσεις τους είναι ένα βήμα μπροστά στην υπεράσπιση των θέσεων του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ και την αποδιάρθρωση παντελώς της ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ, διετύπωσε κάποιες θέσεις στους Έλληνες Αστούς, με το φόντο του επερχόμενου Κυβερνήτη, και κάλεσε την Αστική Τάξη σε μια νέα "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ".

Κανείς δεν θα διαφωνήσει με τον ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ και τις διακηρύξεις του για αύξηση του κατώτατου μισθού και για ενίσχυση των ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ αλλά αυτά ακούστηκαν τόσο ΑΝΩΔΥΝΑ, τόσο ΡΗΧΑ, τόσο ΛΙΓΑ, τόσο LIGHT στο συνέδριο των Βιομηχάνων, που έχω την εντύπωση ότι το βράδυ στις κουβέντες τους οι βιομήχανοι θα διατύπωναν τις καλύτερες των απόψεων για την "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" που ευαγγελίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εγώ θα πρόσθετα ότι από τις τοποθετήσεις του κ. ΤΣΙΠΡΑ έλειψαν αναφορές και ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ για:

  • Την κατάργηση του θεσμού των ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
  • Την απάνθρωπη και εγκληματική πολιτική της ΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • Τη ληστρική εκμετάλλευση και ελαστικοποίηση των ΧΡΟΝΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και των ΩΡΑΡΙΩΝ
  • Την κατάργηση της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ που προωθούν οι μεγαλέμποροι.
  • Την κατάργηση όλων εκείνων των αντεργατικών μέτρων που επιτρέπουν την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ στη πράξη.
  • τις προκλητικές φοροαπαλλαγές των βιομηχάνων και τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών
  • Τις ληστρικές λίστες ΛΑΓΚΑΡΝΤ, τη τζογαδόρικη μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό, τη διαπλοκή του κεφαλαίου με τα ΜΜΕ.
  • Το ΚΟΥΡΕΜΑ και τα ΜΕΤΡΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ των ΧΡΕΩΝ των ΛΑΪΚΩΝ ΝΟΙΚΥΡΙΩΝ
  • Για το ΤΕΛΟΣ στην ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ κάθε μορφής εθνικού πλούτου και μέσου παραγωγής και ακόμα την ΕΠΑΝΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ τους.
  • Την ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των Κρατικοδίαιτων ΤΡΑΠΕΖΩΝ.
  • Για το τέλος των προνομίων και της ασυλίας των Μετόχων των Α.Ε. από την προσωπική τους περιουσία.
  • Την ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ του ΧΡΕΟΥΣ.

Αυτά ναι κ. ΤΣΙΠΡΑ θα μπορούσε να ήταν "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" ή ένα ΠΡΩΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ της......! Αυτά, ναι......! θα ήταν "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ".

Αυτά και φυσικά άλλα τόσα, η λίστα είναι ανεξάντλητη, θα πρέπει να είναι μια ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΙΚΗ ΔΕΣΜΗ πολιτικής που δίνει αναπνοές στον Ελληνικό λαό και στην καταστροφή που βιώνει.

Το να καλέσεις τον ΣΕΒ για μια "ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ"  ε όχι.......!!!!! αυτό δεν είναι "ΑΡΙΣΤΕΡΑ" μήτε έξω απ το ....τρελάδικο.......! αυτό αφορούσε τις ονειρώξεις των Σοσιαλδημοκρατών στην εποχή του 1970, τότε που τα κοινωνικά συμβόλαια και η ΟΣΤ ΠΟΛΙΤΙΚ των ΜΠΡΑΝΤ και ΠΑΛΜΕ μπορούσαν να είχαν πολιτική εφαρμοσιμότητα.

Σήμερα όλα αυτά είναι στη σφαίρα της ΑΡΛΟΥΜΠΟΛΟΓΙΑΣ και της ...ΒΑΣΚΑΝΙΑΣ.

Το ΚΕΦΑΛΑΙΟ και η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ σήμερα δεν διαπραγματεύεται.....! ΑΡΠΑΖΕΙ......! και ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ τα πάντα......! Μισθούς, συντάξεις, ωράρια, ασφάλιση, συνθήκες δουλειάς, δικαιώματα. Και ο στοιχειώδης αριστερός άνθρωπος ξέρει πολύ καλά ότι αυτό το μέτωπο δεν λύνεται με συμφωνίες και ...συνδιασκέψεις αλλά λύνεται στο πεδίο της Ταξικής πάλης και των συσχετισμών δύναμης.

Δεν θα σταθώ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ με όρους ισοπεδωτικούς και απορριπτικούς, με ετικέτες και αφορισμούς. Θα καλέσω όμως κάθε αριστερό πολίτη ή συλλογικότητα ή μαρξιστική συνιστώσα ή ....κομμουνιστική τάση που λειτουργεί εκεί να πάρει σαφή θέση απέναντι σε αυτά τα ζητήματα ΤΩΡΑ που διαμορφώνεται η επόμενη εικόνα του Κόμματος.

Κλείνοντας θα πω ότι ο Ελληνικός Λαός θέλει χειροπιαστές λύσεις και τομές αλλαγής συσχετισμών δύναμης μέσα στην κοινωνία. Δεν θα πάμε από τον άκρατο ...Καπιταλισμό στην Κομμουνιστική Κοινωνία σε ένα ....μήνα.

Είναι δυνατή η επίτευξη λαϊκών στόχων, είναι διεκδικήσιμοι, έχουν νόημα, διευρύνουν τα μέτωπα. Αυτή θα είναι μια πραγματική "Αριστερή" οπτική.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...