ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ: 40 ΧΡΟΝΙΑ μετά πιό ΕΠΙΚΑΙΡΗ από ποτέ






17 ΝΟΕΜΒΡΗ 1973-17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013

40 Ολάκερα χρόνια κλείνουν από την ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Ένα ακόμα αφιέρωμα ; όχι......!!!! δεν έχει την παραμικρή σημασία να κάνουμε ένα ακόμα ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ πάνω στα γεγονότα εκείνου του μεγάλου ξεσηκωμού.

Πέστο ανάγκη ; πέστο κάτι σαν τύψεις ; πέστο κάτι σαν κραυγή μελαγχολίας ;
έτσι έρχεται αυτή η στιγμή να νιώσουμε την παρόρμηση να πούμε κάποιες κουβέντες πάνω στα τότε γεγονότα.

Στην πρώτη επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στις 25 Νοέμβρη 1975, αφού ο Ελληνικός Λαός έδωσε ....54% στην Ν.Δ. του Καραμανλή (!!!) κάτω από τον ωμό εκβιασμό του "Καραμανλής ή Τανκς", έδωσε ένα συγκλονιστικό παρών στις εκδηλώσεις με πρωτοφανή συμμετοχή.
Αντιφατικό έτσι ;; θα μου πείτε ; ε ναι....! σίγουρα....! ένας Λαός που πριν μια βδομάδα, στις 17 Νοέμβρη 1973, δεν τόλμησε να πει το δικό του "ΟΧΙ" στο καπέλωμά του από το σύστημα, άξαφνα μια βδομάδα μετά έκλαιγε κατά χιλιάδες στην πόρτα του Πολυτεχνείου, λες και έψαχνε τη δική του λύτρωση απ τις τύψεις....

Πέρασαν πάρα πολλά χρόνια από τότε.......40 ολάκερα χρόνια......κοντά μισός αιώνας....!
Η Ελληνική σημερινή κοινωνία αλλά και το γενικότερο ιστορικό περίγραμμα έχει υποστεί σεισμικές μεταβολές.

Σήμερα, εδώ και 3 χρόνια ένα άλλο σύνθημα έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του ΝεοΕλληνικού status

"ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ '73"

Ο Κύκλος λοιπόν έκλεισε και μέσα του πνίγει μια ολάκερη γενιά Λαού που νιώθει τη ζωή του να καίγεται πηγαίνοντας ολοταχώς πίσω στα πάντα:

Οικονομική κατάσταση, Εργασιακά δικαιώματα, Δημοκρατία, Αξίες

Ο Καπιταλισμός δείχνει με κτηνώδη τρόπο τα δόντια μου φορώντας το μανδύα του Κοινοβουλευτισμού, της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και του μονόδρομου της Ευρωζώνης στην ποδιά της οποίας μακελεύονται τα πάντα.....!

Για την σιωπηρά "πλειοψηφία" των "νοικοκυραίων" Πολυτεχνείο σήμερα σημαίνει:

Αστυνομοκρατία, Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, Επεισόδια, Κουκουλοφόροι, Καταστροφές...

Το κατάφεραν και αυτό με την συνήγορη ακούσα ή εκούσα δράση των όποιων "μπαχαλάκηδων" αυτοναγορευόμενων "υπερεπαναστατών".

Γιατί, πως να το κάνουμε ρε αδέλφια:  Άλλο η οργανωμένη σύγκρουση το 1980 της ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ του Κ.Σ. της ΕΦΕΕ (ΚΚΕ μ-λ, ΕΚΚΕ, Ρ.Φ) με την ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ της απαγόρευσης και άλλο τα άναρχα μπάχαλα περί των Εξαρχείων δρόμων.

Τώρα βέβαια θα ρωτήσετε γιατί το γράφεις ρε φίλε τούτο το κείμενο ; τι θέλεις ; τι ζητάς ;;

Δεν ξέρω αν αυτό το γραφτό αποτελεί νεκρολογία ενός άλλοτε Κινήματος. Δεν υπάρχει τόση μαυρίλα.....! Πέρυσι π.χ. όταν αποφασίστηκε να γίνει πορεία στην ΠΡΕΣΒΕΙΑ του ΙΣΡΑΗΛ, αυτή ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ παρά την ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ από το ΚΚΕ, την ΕΞΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, αποδεικνύοντας για πρώτη φορά ότι η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΠΑΕΙ την  ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

Κλείνοντας να πω ότι όποιος δεν βλέπει την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ των ΣΥΝΘΗΜΑΤΩΝ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 1973 σήμερα, προφανώς ή είναι με την "απέναντι" πλευρά ή πολιτικά ηλίθιος.

Αυτό το "κάτι" γυρεύει το ΚΙΝΗΜΑ για να λειτουργήσει.....για να παρέμβει.........

Και κάτι σημαντικό: Κάποιοι αφελείς προσπερνάνε την Επέτειο του Πολυτεχνείου με εμφανέστατη αφέλεια και κενότητα. Ο Λόγος ;; από το 1975 και δώθε, το Πολιτικό σύστημα "λυσσομανάει" με κάθε εμφανή και αφανή τρόπο, βρωμιά και αλητεία να παραχαράξει και να προβοκάρει την ΕΞΕΓΕΡΣΗ.

Αυτό σημαίνει ότι την "πονάει" άσχημα. Ο Ελληνικός λαός, μαχητικά του τμήματα, αρνούνται να υποταχτούν, να σιωπάσουν, να ενσωματωθούν.

Παραμένουν πεισματικά ΠΑΡΟΝΤΕΣ στις ΠΟΡΕΙΕΣ και στις εκδηλώσεις των γεγονότων, μόνιμος "εφιάλτης" στο status της Άρχουσας Τάξης.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...