Πάνω στην ΑΠΟΦΑΣΗ του ΙΔΡΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ του ΣΥΡΙΖΑ



Είναι νομίζω, εκ των ουκ άνευ, υποχρέωση κάθε πολίτη, πόσο μάλλον Αριστερού, να διαβάσει προσεκτικά την δοθείσα στη δημοσιότητα ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του ΙΔΡΥΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Λόγος είναι προφανής: να ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ από τα πριν τουλάχιστον τις διακηρύξεις του ενιαίου πλέον κόμματος, που διεκδικεί την Κοινοβουλευτική Εξουσία στο όνομα μιας "Κυβέρνησης της Αριστεράς".

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ είναι ένα κείμενο 17 σελίδων, με 18 συγκεκριμένες θέσεις.
Ένα κείμενο, που από πρώτη ανάγνωση και με όσο το δυνατόν καλή διάθεση θα έλεγε κανείς, διακρίνεται περισσότερο για ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΠΡΟΣΟΥΡΑ παρά για ΔΙΑΚΗΡΥΓΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.

Ηχεί εύηχα στα αυτιά ενός κόσμου που θέλει να ακούσει αυτά που "θέλει" να ακούσει. Που θα του ακουστούν εύπεπτα, γεμάτα ελπίδα, βατά, εύκολα, λες και πρόκειτα την αμέσως επόμενη μέρα της Εκλογικής νίκης του Κόμματος να πατηθεί ένα ωραιότατο "κλικ" και η Ελληνική Κοινωνία να γυρίσει σελίδα.


Θα ήθελα λοιπόν να σταθώ σε κάποια ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ για ΣΚΕΨΗ, ΚΡΙΤΙΚΗ, ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ:

  • Στη ΘΕΣΗ 2 η ΑΠΟΦΑΣΗ διακηρύττει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολυτασικό κόμμα, (αυτό με τις ...τάσεις δεν το αντιλαμβανόμαστε τη στιγμή που ετελείωσαν και οι ΣΥΝιστώσες), που στοχεύει στην "Κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την εφαρμογή ενός προγράμματος κοινωνικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης".  Προωθεί μια λαϊκή συμμαχία εργατικής τάξης, λαϊκών τάξεων, μεσαίων στρωμάτων πόλης και υπαίθρου, που θα οδηγήσει την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στην εξουσία.

Η Λέξη "ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ" στην πολιτική απόφαση αναφέρεται .....1 φορά (!!!) ως "στρατηγικός στόχος". 

Από πότε άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ την ύπαρξη του "ΧΡΕΟΥΣ" ; και από πότε η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΧΡΕΟΥΣ έγινε "διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του" ;

Τι σημαίνει "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ" άραγε ; και πόσο ΤΑΞΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΗ είναι αυτή ; Βέβαια υπάρχει μια ταξική αναφορά για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΛΑΪΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ αλλά οι ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ στον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ παραμένουν "ΙΕΡΟ ΘΕΣΦΑΤΟ", καν δεν αναφέρονται, δεν αναλύονται.

  • Στις ΘΕΣΕΙΣ για την ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ και την ΕΠΙΘΕΣΗ του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ στην ΕΛΛΑΔΑ και τον ΚΟΣΜΟ
 Εξακολουθώ να επιμένω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ από την ΣΤΥΓΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...!!!
Το κάνει σκόπιμα ; το κάνει από δολοφονική άγνοια ; τι να υποθέσει κανείς ;

Τι άλλο χρειάζεται κανείς από το ΤΡΑΝΟ ΕΠΩΔΥΝΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ της ΚΥΠΡΟΥ για να πειστεί ότι το ΔΝΤ και η Ε.Ε. απλά ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ....!!!

Σε μια νύχτα η "ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΧΡΕΟΥΣ" μετατράπηκε σε "ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ" και ΟΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ για το ΝΗΣΙ...!!!

Με ποιον λοιπόν και γιατί θα διαπραγματευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως Κυβέρνηση ; Τα όρια είναι σαφή, οι υπογραφές δοσμένες, οι δόσεις συγκεκριμένες και οι απαιτήσεις της ΤΡΟΪΚΑ πάντα εν ισχύ.

ΑΡΑ: ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ το ζήτημα ότι ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ αλλά ΘΕΜΑ ΡΗΞΗΣ με το ΔΝΤ και φυσικά με την ΕΕ και την ΕΥΡΩΖΩΝΗ κάτι με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει "ΚΡΥΦΤΟΥΛΙ" στις πλάτες του Ελληνικού λαού.

Αντί να ειπωθεί η ΑΛΗΘΕΙΑ και να ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ, ΤΑΞΙΚΑ, ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που αναφέρει για να αντιμετωπίσει τη ρήξη αυτή, όλα οδηγούνται σε .....διαπραγματεύσεις........

  • Ναι για πρώτη φορά με ΔΕΙΛΟ, ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΟ τρόπο βλέπουμε μια "κριτική" του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στην Ε.Ε., τους μηχανισμούς της, τη φύση της και το € 

Απουσιάζει όμως σαφέστατα η κριτική πάνω στο ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, στην στήριξη του ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ, η φύση της Ο.Ν.Ε. και φυσικά δεν γίνεται λόγος για ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ.

Από την άλλη η ΕΝΤΑΞΗ της ΕΛΛΑΔΑΣ στο ΝΑΤΟ, οι ΒΑΣΕΙΣ, ο ρόλος της χώρας σε περιόδους τοπικών Ιμπεριαλιστικών πολέμων (ΣΥΡΙΑ, ΙΡΑΝ), οι σχέσεις της με τον ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ, περνάνε "ελαφρά τη καρδιά" με μια φρασούλα που υπολείπεται ακόμα και των περίφημων ΠΑΣΟΚικών διακηρύξεων περί ......απομάκρυνσης των Βάσεων και την έξοδο από το ΝΑΤΟ (...).

  • ΘΕΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 13: Οι προγραμματικοί μας στόχοι
ΘΕΣΗ 13.1: "ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και τους εφαρμοστικούς νόμους"  Μια χαρά ακούγεται.....!πώς όμως είναι συμβατό με τη θέση περί ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΧΡΕΟΥΣ ; Η Έκδηλη ΑΝΤΙΦΑΣΗ πως γεφυρώνεται ;
  • ΘΕΣΗ 13.8: ΒΑΣΙΚΗ. Περί ΤΡΑΠΕΖΩΝ ο λόγος:  Τι σημαίνει "θέτουμε το τραπεζικό σύστημα υπό την ιδιοκτησία και τον έλεγχο του δημοσίου κ.λ.π ;;;
Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ σήμερα ορίζει τα πάντα στα πλαίσια της Ε.Ε. Και εκείνη ελέγχει και καθοδηγεί όλη την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Ο ΡΟΛΟΣ της ΤΡ. ΕΛΛΑΔΟΣ είναι εντελώς ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ. Οι ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ λειτουργούν κερδοσκοπικά με χρήματα του Λαού από το Τ.Χ.Σ.
Για όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει κουβέντα.....!!!! ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ; και αν ναι ποιες ; πως ; ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ Τ.Ε. θα είναι ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ για να ΕΛΕΓΞΕΙ την ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ και ΕΚΔΟΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ; Μπορεί να γίνει αυτό ΜΕΣΑ στην Ε.Ε. ;;; με το € ;;;
Σήμερα ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ έχουν ξεπουληθεί:
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ, ΛΙΜΑΝΙ, ΟΤΕ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ, ΟΔΙΚΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ:  Αυτές θα εξακολουθούν να παραμένουν σε χέρια ιδιωτικού κεφαλαίου ; και με τον τρόπο αυτό θα ασκήσεις .....κοινωνική ανασυγκρότηση ;;; 
  • ΘΕΣΕΙΣ για ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ, ΦΑΣΙΣΜΟ
Φυσικά δεν είμαστε μηδενιστικοί και φυσικά στα θέματα αυτά των ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, στην αντιμετώπιση του ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ, στην στήριξη ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ και ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ θα είμαστε παρόντες όπως πάντα δηλαδή και δεν υπάρχει διαφωνία πάνω στα θέματα αυτά πρωτεύοντα παρά δευτερεύοντα.
  •  ΘΕΣΗ 13.26 Κριτική πάνω στο ....Νεοφιλελεύθερο μοντέλο της Ευρώπης, και αναφορές στο ΚΟΜΜΑ ΕΥΡΩΠ. ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (!!!) αλλά και στην επαναθεμελίωση της Ευρώπης της δημοκρατίας και του Σοσιαλισμού.

ΘΕΣΕΙΣ καραμπινάτες ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ με ουδεμία αναφορά στην σημερινή μορφή του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ, στην αδηφάγο λειτουργία του, με αναφορά στο επιεικώς απαράδεκτο για τις πολιτικές και πρακτικές του Κόμμα της Ευρωπ. "αριστεράς", πραγματικά εδώ τα ερωτήματα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ....!!! 

  • Ο ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Παρά το ότι η πολιτική απόφαση αναγνωρίζει ότι δεν αρκεί η λογική της ΑΝΑΘΕΣΗΣ για ....αντιστασιακές διακηρύξεις, παρ όλα αυτά το ΠΝΕΥΜΑ και η ΑΝΤΙΛΗΨΗ που κυριαρχεί σε αυτήν είναι  περισσότερο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ από ποτέ......!

Με τη λογική ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ μέσα σε έναν ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ που "δαγκώνει" στην κυριολεξία, επιθετικότερο από ποτέ, εξακολουθούν να υπάρχουν ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ από παλιότερους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ και να καλλιεργούνται ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ μέσα στο ΛΑΟ.

Υπάρχει μια άψογα δοσμένη ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ "ΜΕΤΑΒΑΣΗ" από την σημερινή εξαθλίωση στην αυριανή .....ανασυγκρότηση με χαρακτηριστικά "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΛΟ"το οποίο όμως αποκρύπτει από το Λαϊκό Κίνημα όλες τις βαθμίδες της σύγκρουσης, των αντιστάσεων που θα δημιουργηθούν, των αντιδραστικών κινήσεων απέναντι σε κάθε τέτοια αυταπάτη.
Το ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ αποκοιμίζεται στην ουσία έχοντας την εντύπωση ότι η απόκρουση της πολιτικής των Μνημονίων είναι υπόθεση που θα την ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ Ανώδυνα και ...δημοκρατικά.

Κλείνοντας θα ήθελα ακόμα να προσθέσω ότι από την ανάλυση της απόφασης του Συνεδρίου λείπει κάθε είδους σαφής αναφορά σε Κόμματα και σχηματισμούς στην Ελλάδα και πως πρακτικά αντιλαμβάνεται την Κυβέρνηση της ...Αριστεράς ο ΣΥΡΙΖΑ στα πλάισια των συμμαχιών του και των πρωτοβουλιών του. 






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...