Άμα το Συνδικαλιστικό Κίνημα ήτανε ....Βιολί θα το ...παίζανε πολλοί....!!!

ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ οδήγησαν το Κίνημα των ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ στην ΗΤΤΑ και στην ΥΠΟΤΑΓΗ

Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας πιστές εξετάσεις στο ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σε ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ


Περίπου 20.000 καθηγητές, γεγονός ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ στα συνδικαλιστικά χρονικά, για ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΨΗΦΙΣΑΝ την ήδη δεδομένη ΠΡΟΤΑΣΗ της ΗΓΕΣΙΑΣ του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ τους, της ΟΛΜΕ για ΑΠΕΡΓΙΑ.
ΑΠΕΡΓΙΑ Απόφαση την οποία ή ίδια η ΗΓΕΣΙΑ τους πήρε, ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ εξ αρχής την δεδομένη ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ και ΕΛΕΕΙΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και την ΑΛΗΤΕΙΑ των Μ.Μ.Ε.

Η ΗΓΕΣΙΑ της ΟΛΜΕ και πρωταρχικά τα ΓΝΩΣΤΑ ΑΘΛΙΑ "ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ" ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, σαφώς και ΓΝΩΡΙΖΑΝ ήδη την ΒΡΩΜΙΚΗ ΑΘΛΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να ΜΗΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ καν τον αγώνα τους.

Άξαφνα οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ....ΣΥΡΙΖΑ ανακαλύπτουν και αυτές, προφανώς στο πνεύμα της ΒΙΑΙΗΣ "ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ" του κόμματος, ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να πάνε σε απεργιακή Κινητοποίηση και τάσσονται με τους ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ.

Επίσης στο φινάλε, εδώ μένουν να δοθούν κάποιες επεξηγήσεις, μας προκύπτει ...ΡΕΑΛΙΣΤΡΙΑ παράταξη και οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ....! 


Μένει να δούμε τη στάση του ΠΑΜΕ στην ιστορία αυτή, μια στάση που έχει πολλές προσεγγίσεις:
Το ΠΑΜΕ, πρακτικά θαρρώ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ.....!

Όταν κηρύξεις έναν ΑΓΩΝΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ που αποκτά ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ και ΜΕΤΩΠΙΚΗΣ ΡΗΞΗΣ, τότε ΟΦΕΙΛΕΙΣ να είσαι ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ με ΣΧΕΔΙΑ, με ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ, με ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ.

Ως εδώ μια χαρά....! Σε αυτό έχει δίκιο.....!!!

Σε εκείνο όμως που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ είναι τι συμπεράσματα έβγαλε το ΠΑΜΕ από τον αγώνα των ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ, από τον αγώνα των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, τι κινήσεις κάνει το ίδιο τώρα στην απεργία στη ΜΕΒΓΑΛ ;

Τα θέμα που βάζει το ΠΑΜΕ, δηλαδή των ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ, της ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ, της ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑΣ είναι εκ των ουκ άνευ σωστά, αλλά απ την άλλη δεν μπορείς  και εσύ να στέκεσαι μονάχα κριτικά και να μην μπαίνεις μέσα στη φωτιά των εξελίξεων, όχι τυχοδιωκτικά αλλά στη πορεία συνειδητοποίησης και της ωρίμανσης.


Το χειρότερο που είναι τώρα, είναι να ξεκινήσει ένα "ενδοαριστερός συνδικαλιστικός εμφύλιος" ομφαλοσκόπηση αυτής της ΜΕΓΑΛΗΣ ΗΤΤΑΣ στο χώρο της ΟΛΜΕ....!

Το θέμα δεν είναι να βάλουμε τα ...κλάματα και να φάμε τις σάρκες μας προσπαθώντας να μετρήσουμε το βαθμό ...συνέπειας του καθένα.

Κάποια όμως ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ είναι σαφέστατα:

  • Η ΗΓΕΣΙΑ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ πλέον ανοιχτά λειτουργεί ως ΕΛΕΕΙΝΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ σε βάρος των εργατικών αγώνων.
  • Οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να σκεφτούν πλέον ΞΕΚΑΘΑΡΑ ως που θα ακολουθήσουν την Ηγεσία τους στο βαθμό της ..."ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ" και της ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ στο σύστημα
  • Το ΠΑΜΕ οφείλει να αφήσει τον μονόδρομο και να επαναδιατάξει την τακτική του δράση στο Κίνημα
  • Οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ πλέον οφείλουν να σκεφτούν ΣΟΒΑΡΑ σε ΠΟΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ και ΠΡΟΣΩΠΑ, τόσα χρόνια εναπόθεταν την ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ τους. Τα ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ και τα ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ είναι ΗΧΗΡΑ.
  • Οι ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ μέσα στη ΚΟΙΝΩΝΙΑ οφείλουν να σκεφτούν ότι ΤΙΠΟΤΑ πλέον δεν είναι το ίδιο στο συνδικαλιστικό επίπεδο. Είναι δύσκολο να ανασύρεις χιλιάδες εργαζόμενους από την ΗΤΤΑ εκ νέου στο προσκήνιο.

Σε τελική ανάλυση οι ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ είναι ολοφάνερο ότι βρίσκονται πλέον μπροστά σε μια πραγματικότητα: Αυτήν της ΡΗΞΗΣ και της ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ με την συστημική πολιτική που ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙ να ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ τους ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ παντού.....!!!!! θεωρώντας ότι η πολιτική ΤΑΞΗΣ και ΕΠΙΒΟΛΗΣ της δίνει ερείσματα.

Το ζήτημα αυτό ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ σε ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. 
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της ΑΤΖΕΝΤΑΣ του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
με μοναδικό πλέον στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...