Ο ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΡΙΞΕ την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ για τις ΑΥΞΗΣΕΙΣ στο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ



Μάθατε, είδατε, διαβάσατε φαντάζομαι ότι η Κυβέρνηση της Βουλγαρίας του Μπ. Μπορίσοφ, σύρθηκε σε ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ολόκληρη μετά από τις πολυήμερες ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ του ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Αφορμή για την μαζική κάθοδο των Βουλγάρων στους δρόμους ήταν οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ στο ….ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ που επιβλήθηκαν από τις ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ στη χώρα, όπου έχει ξεπουληθεί η ηλεκτρική ενέργεια (Τρία Ολιγοπώλια ελέγχουν το ρεύμα: 2 από Τσεχία και 1 Αυστριακή). Να τα βλέπει αυτά ο Ελληνικός λαός όταν θα …φάει το παραμύθι της «αγαθής» ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.



Ο Βουλγαρικός Λαός, με ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ για όσους ξεχνούν η δεν ξέρουν, ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ και ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ βρήκε τα χαμένα αντανακλαστικά του.

Ακολούθησαν μεγάλες διαδηλώσεις, που κράτησαν 10 ΜΕΡΕΣ (!!!) και όχι κάποιες σποραδικές ….γενικές απεργίες, σε ΟΛΕΣ τις ΠΟΛΕΙΣ της χώρας, οδήγησαν σε ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ με τις δυνάμεις καταστολής, συγκρούσεις που δεν χαρακτηρίστηκαν …προβοκατόρικες, συγκρούσεις αιματηρές και μεγάλης έκτασης.



Η Αρχική σκέψη της Βουλγαρικής Κυβέρνησης ήταν να Παραιτηθεί ο Υπουργός Οικονομικών για να εκτονωθεί η κατάσταση αλλά η έκταση και η ένταση των Κινητοποιήσεων ήταν τέτοια που τράβηξε στην ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ολάκερη την Κυβέρνηση.



Σίγουρα, η πτώση της Κυβέρνησης δεν συνοδεύεται και με ανατροπή της πολιτικής επί της ουσίας στη Βουλγαρία, αλλά η ΝΙΚΗ του ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥ ΛΑΟΥ είναι ΜΕΓΑΛΗ και με ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ, όπως:

  • Το άλλοθι της «ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ» καταρρέει εμφαντικά σε μια κοινωνία, όταν αυτή ΞΕΡΕΙ, ΘΕΛΕΙ, ΠΑΛΕΥΕΙ και ΕΞΕΓΕΙΡΕΤΑΙ.
  • Όταν αποφασίζεις να κάνεις μια ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ και ΚΑΘΟΔΟ του ΛΑΟΥ στο δρόμο, την κάνεις και δεν διοργανώνεις «εκδρομές», «παρελάσεις», συμβολικές και ακτιβίστικες ενέργειες, μήτε ανέξοδο πετροπόλεμο και κυνηγητό στο δρόμο.
  • Παρά το ότι η Βουλγαρική πολιτική ηγεσία δεν φημίζεται δα για το …φιλολαΪκό της προφίλ, εντούτοις δεν έχει την ΑΠΟΚΤΗΝΩΣΗ της αντίστοιχης Ελληνικής και οι δηλώσεις του Βούλγαρου πρωθυπουργού, έστω και αν έχουν το περιεχόμενο της εκτόνωσης, δείχνουν τον ελάχιστο σεβασμό ή φόβο ή αναγνώριση κάποιων αξιών καθώς αντιλήφθηκε ότι η εξουσία του δεν μπορεί να στηριχθεί στο ΑΙΜΑ. (Στην Ελλάδα η κλίκα του Σαμαρά, Δένδια, Βενιζέλου και …κυρ Φώτη θα είχε κατεβάσει τα τανκς στο δόμο…)

Ο Βουλγαρικός ΛΑΟΣ για τις αυξήσεις στο …ηλεκτρικό ρεύμα, δεν δίστασε να συγκρουστεί κατά μέτωπο και να ρίξει την Κυβέρνηση.
Ο Ελληνικός ΛΑΟΣ παρά το ότι ένα μεγάλο μέρος του έδωσε και αυτό μάχες, συγκρούστηκε, μάτωσε, το σημαντικό υπόλοιπό του παραμένει σε ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ και ΗΘΙΚΗΣ ΑΦΑΣΙΑΣ.


Θα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑ να ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ:
ΠΩΣ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ οι Κινητοποιήσεις στη Βουλγαρία, αν βρίσκεται πίσω τους κάποια ή κάποιες πολιτικές οργανώσεις η φορείς, αν έχουν το χαρακτήρα του αυθόρμητου ή του συντεταγμένου. ΖΗΤΗΜΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ για να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.




Άντε και στα δικά μας αδέλφια........!!!  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...