ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΛΙΑ-ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔΗΜΑΡ και ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ: Στο Μισό θέμα στέκεστε σύντροφοι


Διαβάζουμε προσεκτικά την Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. για την ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ και των άλλων χώρων-κτιρίων των αστικών κέντρων:

"Το ΚΚΕ καταδικάζει την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ. Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και του αυταρχισμού. Δίνουν προσχήματα και επιχειρήματα στην κυβέρνηση να κλιμακώσει τον αυταρχισμό κατά του λαϊκού κινήματος.
Η θέση του ΚΚΕ ήταν και είναι ότι τα διάφορα δημόσια κτίρια και χώροι που βρίσκονται ειδικά στα κέντρα μεγάλων πόλεων και είναι αναξιοποίητοι πρέπει να αξιοποιηθούν με ευθύνη των Δήμων για την αντιμετώπιση των καυτών και οξυμένων λαϊκών προβλημάτων στη στέγαση, την ιατρική φροντίδα και περίθαλψη των κατοίκων, τη δημιουργία παιδικών σταθμών, κέντρων απεξάρτησης κ.α. Τέτοιες διεκδικήσεις πρέπει να έχουν οι κινητοποιήσεις στις γειτονιές και το εργατικό λαϊκό κίνημα."


Σχολιάζω λοιπόν το εξής σύντροφοι στο ΚΚΕ:

  • Σεβαστή η άποψη ότι οι ενέργειες κατάληψης γραφείων Κομμάτων δεν έχουν σχέση με την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης και ....δίνουν προσχήματα στην Κυβέρνηση για να κλιμακώσει τον αυταρχισμό.

Και, εύλογα, ρωτάω τώρα εγώ ο αφελής: Πρέπει δηλαδή να αποφεύγουμε, με κάθε τρόπο, ενέργειες η μεθόδους πάλης, έστω και συμβολικούς, γιατί τέτοια ήταν η κίνηση στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, για να είμαστε τα "ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ" στην κρατική εξουσία και να ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΦΟΡΜΕΣ για ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ και ΕΝΤΑΣΗ στο πολιτικό και Κοινωνικό πεδίο....;

  • ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ η άποψη ότι τα εγκαταλειμμένα κτίρια στα αστικά κέντρα πρέπει να χρησιμοποιηθούν από τους ΔΗΜΟΥΣ για κάλυψη κοινωνικών αναγκών και πρέπει να παλέψουμε για αυτό. Ποιος διαφωνεί ;;; 
Στη φάση όμως που στα κτίρια αυτά, εδώ και χρόνια πολλά, και σε άλλους δήμους, οι ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΙ αυτοί χώροι, είναι κέντρα ελεύθερου πολιτισμού, εκδηλώσεων, συζητήσεων, κοινωνικής δράσης και παρέμβασης, που αυτό αντίκειται στους στόχους του λαΙκού Κινήματος ;

Σύντροφοι στο ΚΚΕ, η ανακοίνωση του κόμματος για τα γεγονότα αυτά είναι δυστυχώς ΜΕΤΑΙΩΡΗ....!!!

ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΛΗΡΩΣ οποιαδήποτε έστω και λεκτικά οποιαδήποτε ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ-ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ της ΩΜΗΣ και ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ απέναντι σε ειρηνικούς διαδηλωτές και παρισταμένους. Για την ΩΜΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ σύντροφοι στο ΚΚΕ....!!!

Και φυσικά περιμένουμε από κάποιους να μας εξηγήσετε αυτή ακριβώς τη στάση.

Σχόλια

  1. Εκτός εποχής κι εξελίξεων δυστυχώς η ανακοίνωση αυτή. Ποτέ δεν κατάλαβα αυτή την άποψη "Δίνουν προσχήματα και επιχειρήματα στην κυβέρνηση να κλιμακώσει τον αυταρχισμό κατά του λαϊκού κινήματος"...

    Ε και? Ε και που θα δώσουν προσχήματα? γιατί είναι τόσο κακό να δίνεις προσχήματα για να δείχνει η κυβέρνηση το αληθινό της πρόσωπο? γιατί είναι τόσο κακό να δημιουργείς τις αφορμές για να εκτεθεί το σύστημα?

    Ο φόβος δεν είναι σύνεση...είναι φόβος ... και με τον φόβο δεν νικάς ποτέ κανέναν!

    Αν η επανάσταση είναι ένα φρέσκο φρούτο πάνω σε ένα δέντρο...κάποιος πρέπει να το κουνήσει αυτό το δέντρο...γιατί αν το φρούτο πέσει μόνο του...θα είναι ήδη σάπιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή σκέψη και προβληματισμός αγαπητή "ΝΕΜΕΣΗ".
      Όντας πολιτική πρωτοπορεία μέσα στη κοινωνία, παράγεις εσύ γεγονότα και δεν τα παρακολουθείς ασθμαίνοντας να προλάβεις τις εξελίξεις αφού αυτές θα έχουν σαπίσει καθώς λες.
      Το ΚΚΕ είναι χρόνια τώρα που αυτή την ιστορία με τα "προσχήματα" την έχει κάνει "σημαία" και εργαλείο τακτικής.
      Ίσως γίνεται η αδυναμία άποψη τι να πω, δεν εξηγείται διαφορετικά.
      Με τη σιωπή όμως αφήνεις ή μάλλον εκχωρείς στο σύστημα κάθε χώρο να σαρώσει ισοπεδώνοντας τα πάντα μην έχοντας μπροστά του ίχνος αντιστάσεων.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...