Η ...ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ στις ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ



Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε με τις Θέσεις της Ηγεσίας Τσίπρα να επιβεβαιώνονται από το 75% των συνέδρων.

Η ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ του μετώπου αποκτά πλέον και εσωτερικά θεσμικά χαρακτηριστικά με τις διάφορες αριστερές Συνιστώσες να παραμένουν στο 25%.

Ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για να δώσει το Μέτωπο τα δικά του "ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ" στο ΣΥΣΤΗΜΑ και να ετοιμάσει την Κυβερνητική εναλλαγή.

Προσπαθήσαμε σήμερα να ανιχνεύσουμε τις ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ των ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την ΚΙΝΗΣΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ, την Κομμουνιστογενή ΚΟΕ, το "ΚΟΚΚΙΝΟ", την ΔΕΑ, την ΚΕΔΑ κ.λ.π.

Με άξονα αναφοράς τα αναγραφόμενα στην ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ του ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ, www.iskra.gr αναφέρουν εκεί οι Συναγωνιστές:

η «Αριστερή Πλατφόρμα», στην οποία συμμετείχαν το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ, η Διεθνιστική Εργατική Αριστερα , η Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα (ΑΠΟ) και πλειοψηφικά το «Κόκκινο», ενώ στηρίχθηκε και από την Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς (ΚΕΔΑ), ανέδειξε στην Συνδιάσκεψη την ανάγκη για μια εναλλακτική κυβέρνηση της Αριστεράς και όχι της Κεντροαριστεράς ή της Κεντροαριστεροδεξιάς, που θα στηρίζεται στην κοινή δράση και τη συνεργασία όλων των δυνάμεων της Αριστεράς. Ανάδειξε, επίσης, ως προτεραιότητα μιας αντιμνημονιακής προοδευτικής λύσης σοσιαλιστικού ορίζοντα τη σύγκρουση με την ευρωζώνη και την ΕΕ, τηδιαγραφή, ακόμα και μονομερή, του χρέους και την απόρριψη της τρομοκρατίας και της εκβιαστικήςκαταστροφολογίας σε σχέση με το ενδεχόμενο εξόδου από την ευρωζώνη. Στο επίκεντρο της «Αριστερής Πλατφόρμας», όπως τόνιζαν κύκλοι της, βρίσκεται η προσπάθεια για την ανάπτυξη ενός πλατιού ταξικού και ενωτικού εργατικού και λαϊκού κινήματος, του μόνου που μπορεί να καταστεί μοχλός αντεπίθεσης και νέων ανατρεπτικών προοδευτικών εξελίξεων.

Έτσι καταλήγει η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ στον ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς επαναλαμβάνουσα τα όσα ζήσαμε στο ΠΑΣΟΚ στην περίοδο 1980-85.

Όσο η ΗΓΕΣΙΑ τότε του ΠΑΣΟΚ είχε ανάγκη τις αριστερές φωνές και πτέρυγες για να επιβεβαιώνει επικοινωνιακά το "αριστερό" της άλλοθι της κρατούσε κοντά της.

Όταν το Κίνημα μεταλλάχτηκε σε αποκρουστικό μηχανισμό της Εξουσίας, οι φωνές αυτές, πετάχτηκαν στα σκουπίδια.

Δυστυχώς οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ καλούνται ΚΑΙ σήμερα να πάιξουν τον ίδιο ακριβώς ρόλο, πολύ νωρίτερα μάλιστα από ότι έγινε στο ΠΑΣΟΚ...!!!

Είναι ΣΑΦΕΣ ότι οι ΘΕΣΕΙΣ του ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ θα έχουν αποδοχή στον ΣΥΡΙΖΑ μήτε πλέον είναι δυνατόν θεσμικά να παλευτούν σε επίπεδο ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ.
Σίγουρα απομένει να παλευτούν σε ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ και ΜΑΖΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ αλλά είναι δυστυχώς ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ του ΣΥΡΙΖΑ να πάει σε αυτή τη πορεία σε καθαρά Εκλογικό επίπεδο.

Ακούσαμε μια ομιλία του ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ χθες, που μάλλον θα ήταν άριστη σε ένα Συναισθηματικό και Λυρικό Ιστολόγιο παρά σε Πανελλαδική συνδιάσκεψη ενός Αριτερού Μετώπου που βρίσκεται σε πόλεμο με ένα ΕΙΔΕΧΘΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΠΛΟΚ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Η ...."ΚΑΥΤΗ ΠΑΤΑΤΑ" πλέον ανήκει στις ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ....!

Σε εκείνες πλέον ανήκει η επιλογή των Κινήσεων από εδώ και πέρα και η ΕΥΘΥΝΗ που επωμίζονται είναι ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...